Medewerker Priming & Disinfection

Natalie en Nick

Natalie en Nick werken op de afdeling Priming & Disinfection

“Het is een veelzijdige baan, waarbij we steeds op zoek zijn naar verbetering”

Op de afdeling Priming & Disinfection bij Rijk Zwaan worden zaden op diverse manieren behandeld om een snelle(re) en gelijkmatige opkomst na het zaaien te garanderen.

Zaadbehandelingen

Nick werkt sinds 2015 bij Rijk Zwaan en vertelt hoe het werk bij Priming eruitziet: “Op onze afdeling behandelen we zaden op verschillende manieren. Een voorbeeld is osmopriming. Hierbij brengen we als eerste stap in het proces de zaden in een oplossing in een priming-buis. Deze buizen staan in een grote gecontroleerde klimaatcel, waarin we onder andere de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid kunnen bepalen. Precies voor het moment dat de zaden gaan kiemen, halen we de zaden uit de priming-oplossing en gaan ze een droger in. Dit is de laatste stap van de osmopriming. Voor elk gewas is er een specifieke zaadbehandeling en elke behandeling heeft verschillende processtappen en kwaliteitscontroles. Op een werkdag voer ik verschillende zaadbehandelingen uit en doe ik diverse andere werkzaamheden binnen het primingsproces. Dit maakt een werkdag erg afwisselend”. 

Ondernemerschap

“Zie je als medewerker iets dat beter kan? Dan werk je een idee uit en kun je dit presenteren tijdens het wekelijks werkoverleg”, vertelt Natalie. Zij werkt sinds 2014 bij Rijk Zwaan. “Ik onderzoek bijvoorbeeld hoe we technische verbeteringen kunnen doorvoeren en hiermee het primingsproces kunnen controleren. Hier heb ik verschillende ideeën voor. Deze werk ik dan samen met collega’s uit. Ook hebben we onze werkplek efficiënter ingericht. Ons vak gaat ook mee met technologische ontwikkelingen en we verzamelen en analyseren steeds meer data. Ik vind het leuk om hierover mee te denken en je kunt zo ook écht zelf iets veranderen of verbeteren!”.

Team

Op de afdeling Priming werken tien collega’s. Er wordt gewerkt van 08.30-17.00u (op vrijdag van 08.30-15.00u) en afwisselend is er controle- of storingsdienst in het weekend. Nick vertelt waarom het werken bij Rijk Zwaan zo leuk is: “Ik ben via een vriend bij Rijk Zwaan gekomen en ben echt warm ontvangen. Iedereen is heel vriendelijk. Ik heb het primen geleerd van collega’s die er al werkten. Je kunt bij Rijk Zwaan verschillende cursussen volgen, bijvoorbeeld hoe je veilig leert werken met chemicaliën. Ook heb ik mijn heftruck rijbewijs hier gehaald. En wat fijn is: je krijgt meteen een vast contract. Dit zijn voor mij echt pluspunten en dat maakt het werken bij Rijk Zwaan uniek”.

Net zo enthousiast als Natalie en Nick? Solliciteer vandaag nog op een van onze vacatures.