Specialist Software Development

Niek

Niek, Specialist Software Development

'Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen'

Via een docent kwam hij voor zijn afstudeeropdracht bij Rijk Zwaan terecht. Hij kende het bedrijf nog niet en wist niet wat hij moest verwachten van de IT-mogelijkheden binnen de tuinbouwsector. Het bleek allemaal veel grootser en uitdagender dan hij vooraf had gedacht. Het was voor Niek dan ook geen moeilijke keuze toen er werd gevraagd of hij na zijn afstuderen bij Rijk Zwaan wilde blijven.

“Na mijn afstuderen wist ik niet wat ik precies wilde gaan doen. IT is een enorm breed vakgebied en ook binnen Rijk Zwaan kun je met deze achtergrond veel kanten op. Wel wist ik dat ik graag wilde blijven, want de informele sfeer en de mogelijkheden binnen het bedrijf spraken mij enorm aan. Ik heb de ruimte gekregen om te ontdekken welke functie bij mij past. Ik heb de organisatie leren kennen en ervaring opgedaan en nu zit ik al ruim een half jaar goed op mijn plek als Outsystems ontwikkelaar.”

“Ik ben als groentje bij het software engineering team gekomen. Ik had wel ervaring met een soortgelijk pakket, maar eigenlijk moest ik alles nog leren. En het fijne is dat je daar de ruimte voor krijgt en dit actief wordt gestimuleerd. Ik heb cursussen gevolgd, ga aan een opleiding beginnen en kan mij zelf volledig ontwikkelen tot specialist. Dit werkt enorm motiverend. En ook van mijn collega’s leer ik veel. We zijn een klein, hecht team en er wordt hard gewerkt, maar ook veel gelachen. Dat maakt het werk extra leuk.”

“Het leuke aan mijn functie is dat ik de business goed leer kennen en elke keer weer met andere collega’s om tafel zit. Het is handig om als ontwikkelaar een technische achtergrond te hebben, maar nog belangrijker is dat je goed met mensen overweg kunt en processen kunt doorgronden. Ik haal mijn energie uit het creatieve aspect; meedenken in het ontwikkelen van een efficiĆ«nt proces en dit visueel en gebruiksvriendelijk maken voor de business. Dat we via de scrummethodiek werken zorgt ervoor dat we nauw samenwerken, snel resultaat opleveren en dit direct kunnen toetsen. Dat is een fijne flow om in te werken, je krijgt continu feedback. Zo verbeteren we niet alleen onze applicaties, maar ook onze manier van werken en onze eigen vaardigheden.”

 

Net als Niek op zoek naar een uitdagende baan? Bekijk hier onze IT vacatures